POPULARNA ZNANOST

Najnovije vijesti iz znanosti

Tehničke znanosti Tehnologija Najgore tehnologije koje je čovek izmislio
Greška
  • MMS Blog needs PHP's ICONV extension to function. Read more

Najgore tehnologije koje je čovek izmislio

Magazin Wired pitao je svoje čitaoce da otkriju koje su po njima najgore tehnologije koje je čovek smislio.

Prepoznavanje govora na telefonu
Zvanje putem glasovnih komandi je poput pozivanja sedmog nivoa pakla. Ovakvi sistemi nikada nisu u stanju da razumeju kompleksne izjave, a vrlo često imaju probleme i sa prostim rečima i brojevima.

Alarm na automobilu
Pisanje isključivo velikim slovima stvara osečaj hitnosti, međutim, poslednji put kada se neko ozbiljno potresao u vezi sa upaljenim alarmom na automobilu, bilo je 1988.
Nikome više nije stalo do zavijajućeg zvuka sirene. Naučili smo da ignorišemo buku alarma, bez obzira na mesto i vreme.

Kamera na iPad-u
Ukoliko posedujete iPad postoji dobra šansa da u vašem tehnološkom arsenalu postoji smartfon ili digitalna kamera. Zašto njih ne biste koristili umesto što izgledate prilično smešno pokušavajući da slikate sa nečim što je najbliže fensi monitoru.

Faks mašine
Bez obzira na to koliko želimo da faks mašine postanu stvar prošlosti, mnogim kompanijama su i dalje potrebni potpisi koji nisu u elektronskoj formi.

Čitači kreditnih kartica
Ponekad je „da“ dugme odmah do ekrana, ponekad je na numeričkoj tastaturi, a ponekad je na ekranu osetljivom na dodir. I dok vi pokušavate da pogledom otkrijete gde se nalazi, prodavac vas sve vreme gleda kao da nikada u životu niste obavili finansijsku transakciju.

QR kodovi
Bez obzira na njihovu popularnost u marketingu, uglavnom ih retko koristimo. Nekada nam pružaju potrebnu informaciju, nekada nas vode do određene aplikacije, a ponekad direktno na sajt.

Dugme za dremanje na satu
Ovo dugme je užasan izum. Pet do deset minuta više sa zatvorenim očima nikako se ne može računati u san. Zapravo, njegovo pritiskanje svakih par minuta samo će dovesti do toga da se osećate mnogo umornije nego da ste odmah ustali kada se oglasio alarm.

Ostatak pročitajte na economy.rs

Komentari (0)Add Comment

Napišite komentar
manje | veće

busy