POPULARNA ZNANOST

Najnovije vijesti iz znanosti

Tehničke znanosti Računarstvo Microsoft Surface - specifikacije, cijene...
Greška
  • MMS Blog needs PHP's ICONV extension to function. Read more

Microsoft Surface - specifikacije, cijene...

Microsoft je na konferenciji za novinare u New Yorku službeno predstavio i svoj tablet Surface. Microsoftovci su ga opisali riječima 'tablet koji je odličan PC - PC koji je odličan tablet'.

Microsoftov tablet veličine je 10,6 inča, a dizajniran je s ciljem da radi i kao PC. Supertanki tablet je debeo samo 9.3 milimetra. Opremljen je s dva standardna USB porta, a također možete pronaći Micro SD port na RT verziji i microSDXC port na Windows 8 Pro verziji, a koji će vam pomoći da učitate podatke u uređaj, kao što su primjerice fotografije s vaše digitalne kamere.

Touchscreen je 16:9 i u punoj je HD rezoluciji, a napravljen je od Gorilla Glass - ultra snažnog stakla koje je otporno na ogrebotine. Tablet također ima prednju i stražnju kameru, a težak je 576 grama.

Tzv. Touch Cover štiti ekran, baš kao i Appleov Smart Cover na iPadu i spaja se na Surface preko magneta. Međutim, za razliku od Appleova zaklopca, Microsoftov ima u potpunosti funkcionalnu tipkovnicu.

Surface s Windows RT dolazi u 32 GB i 64GB verziji, dok Windows Pro dolazi u 64GB i 128 GB verziji. Objavljene su i cijene za tri modela Surface tableta sa Windows RT operativnim sistemom.

Najjeftiniji model, koji će se prodavati po cijeni od 499 dolara, dolazi sa 32 GB memorije, dok će isti model sa Touch Cover dodatkom koštati 599 dolara. Surface sa 64 GB memorije i Touch Cover dodatkom prodavat će se po cijeni od 699 dolara.

Touch Cover će odvojeno biti dostupan u nekoliko boja po cijeni od 120 dolara, dok će se Type Cover prodavati po cijeni od 130 dolara. Surface će na tržištu biti dostupan od 26. listopada.

Ostatak pročitajte na net.hr

Komentari (0)Add Comment

Napišite komentar
manje | veće

busy