POPULARNA ZNANOST

Najnovije vijesti iz znanosti

Tehničke znanosti Računarstvo Kineska kopija iPad-a mini za 99 dolara
Greška
  • MMS Blog needs PHP's ICONV extension to function. Read more

Kineska kopija iPad-a mini za 99 dolara

Svi znamo da je teško ostati u trendu sa novim tech trendovima pa mnogi pribegavaju kopijama raznih uređaja.

Bilo bi potpuno čudno da Kinezi nešto popularno ne iskopiraju i ponude za mnogo manje pare. Već godinama (i na našem tržištu) možemo da pronađemo kopije gomile telefona, najčešće iPhone-a. Na osnovu glasina, Kinezi su napravili svoj iPad mini.

Dakle, ako želite uređaj koji izgleda poput iPad-a mini i ima sličan interfejs, a nije toliko skup, postoji i alternativa - kineska kompanija Goophone najavila je tablet Goopad Mini kojeg su razvili na temelju glasina o iPadu mini koje su internetom ranije kružile te je reč o tabletu koji je dizajnerski vrlo sličan Apple-ovom uređaju.

Iako kineski uređaj radi na Google-ovom Android-u (verzija 4.1 Jelly Bean), on dolazi sa posebnim interfejsom koji imitira iOS, a na Cnet-u kažu da njegove opcije uopšte nisu loše - ekran dijagonale 8 inča rezolucije 1024x768 piksela, 1,4GHz dvojezgreni procesor, 1GB RAM-a, 8GB prostora za skladištenje podataka, 2MP zadnja kamera i 0,3MP prednja kamera za video razgovore te aluminijumsko kućište.

Ovo nije Goophone-ova prva kopija Appleovih uređaja do sada - oni su, takođe na temelju glasina, dizajnirali kopiju iPhone-a 5 pre nego ga je Apple uopšte predstavio te su taj dizajn patentirali na kineskom tržištu.

Ostatak pročitajte na itvesti.info

Komentari (0)Add Comment

Napišite komentar
manje | veće

busy