POPULARNA ZNANOST

Najnovije vijesti iz znanosti

Tehničke znanosti Računarstvo "Apple" osvaja američke škole "Ipod-om"
Greška
  • MMS Blog needs PHP's ICONV extension to function. Read more

"Apple" osvaja američke škole "Ipod-om"

"Apple" je dugo lider u obrazovanju, a škole su prihvatile "ipod" odmah nakon njegovog lansiranja 2010.

Nastavnica matematike u školi "Inovejšn midl skul" u San Dijegu, Džuli Garsija, podelila je nedavno učenicima sedmog razreda tablet uređaje "ipod" i pokazala im kako da ih koriste za izradu tabela i grafikona, kao i za snimanje videa.

Garsija je jedna od prvih nastavnika koji su koristili jedan od 25.000 "ipod-a", koliko je školstvo San Dijega kupilo ove godine od kompanije "Apple", prenosi agencija Blumberg.

"Radi se o 'kul' faktoru. Oni su zaista motivisani", rekla je Garsija, pokazujući na učionicu punu đaka koji energično tipkaju po tabletima.

Brojne američke opštine bi, međutim, cena više nego "kul" faktor mogla da privuče kupovini nove, manje verzije "ipod-a", koju će "Apple" sutra predstaviti u Kaliforniji.

"Apple" je dugo lider u obrazovanju, a škole su prihvatile "ipod" odmah nakon njegovog lansiranja 2010. Međutim, kako deficiti fiskalnih budžeta sprečavaju prekomernu potrošnju, sve više škola okreće se mobilnim uređajima kao alternativi za skuplje laptop računare.

Sada će škole, kao i drugi potrošači, dobiti još jedan cenovni podstrek: manji "ipod" mogao bi da košta oko 250 dolara, u odnosu na 500 do 830, koliko treba izvojiti za standardni model.

"Udaljavamo se od desktop i laptop računara. U 90 odsto slučajeva, sada koristimo mobilne uređaje", naveo je Džejms Pons, upravnik školskog distrikta "Mekalen indipendent" u Teksasu.

Ostatak pročitajte na novosti.rs

Komentari (0)Add Comment

Napišite komentar
manje | veće

busy