POPULARNA ZNANOST

Najnovije vijesti iz znanosti

Tehničke znanosti
Greška
  • MMS Blog needs PHP's ICONV extension to function. Read more

Uhapšen čovjek koji je usporio internet

Sven KamfijusŠpanska policija uhapsila je osumnjičenog za sajbernapad koji se smatra najvećim u istoriji. Vlasti u Barseloni uhapsile su Holanđanina poznatog kao “SK”.

 

Više...

S 5.000 metara vide kakvu majicu nosite!

ArgusTehnologija bespilotnih letjelica sprema se napraviti novi veliki korak.

 

Više...

Ne živcirajte se bez razloga – produžite trajanje baterije na iPhoneu

Baterije za mobilniSvi znaju koliko je iritantna situacija kada vam se u bitnom trenutku isprazni baterija na mobitelu. Tada često požalimo što nismo bili štedljiviji ili što smo propustili priliku spojiti mobitel na punjač.

 

Više...

Automobil na komprimirani zrak

Auto na kompresovan vazduhElektrični automobili su stvar sadašnjosti, naročito sa razvojem univerzalnih punjača za njih. Međutim automobil Tata Motors pokreće komprimirani zrak.

Više...

Najviši svjetski hotel u Pjongjangu

Hotel Rjugjong

Najviši hotel u svijetu biće otvoren sljedeće godine u Pjongjangu, što predstavlja pokušaj Sjeverne Koreje, pritisnute međunarodnim sankcijama i siromaštvom, da zaradi nešto deviza jačanjem turizma.

Više...

Bicikl bez lanca

Bicikl bez lanca

Ma šta će biciklu lanac? Mora da je to pomislio dizajner Josh Bechtel pre nego što je napravio Bicymple.

Više...

Menjate kanale udarcem dlana o dlan?

Upravljanje rukama

Izgubili ste negde svoj daljinski upravljač od televizora, ali ste previše lenji da ustanete s kauča i potražite ga? Što ako biste kanale mogli da menjate bez daljinskog samo mahanjem ruku?

Više...

Stiže akustični barkod?

Bar kod

Barkod je nedavno proslavio 60. rođendan, QR kod nije ugrozio primat crno-belim linijama na proizvodima već je pronašao svoju primenu, a uskoro bi se "porodici" mogao pridružiti i "akustični barkod".

Više...

Na tragu automobila koji “vidi”…

Auto budućnosti

Do većine saobraćajnih nesreća dolazi ljudskom greškom. Zato istraživači "Dajmlera" pokušavaju da njihovi automobili "progledaju". To otkriće nominovano je za nemačku Nagradu za budućnost 2011.

Više...