POPULARNA ZNANOST

Najnovije vijesti iz znanosti

Prirodne znanosti Istraživanje svemira Više od 20.000 volontera za život na Marsu
Greška
  • MMS Blog needs PHP's ICONV extension to function. Read more

Više od 20.000 volontera za život na Marsu

Mars One saopštio da je za sedam dana pristiglo više od 20.000 prijava volontera za projekat života na Crvenoj planeti.

 

Međunarodna organizacija Mars One sa sjedištem u Holandiji saopštila je da se za život u koloniji koja je planirana za naseljavanje na planeti Mars 2023. godine do sada prijavilo više od 20.000 volontera iz više od 100 država svijeta.

U saopštenju ove neprofitabilne organizacije se navodi da je za samo sedam dana pristiglo više od 20.000 zahtjeva za učešće u projektu, a da je riječ o volonterima uzrasta od 19 do 24 godine. Samo iz Kine se prijavilo 600 volontera za život na Marsu.

Nakon uplate troškova prijavnice, volonteri astronauti na internet stranicu Organizacije postavljaju jednominutni videosnimak u kojem se pobliže predstavljaju organizatoru projekta.

Procedura izbora 24 kandidata za život na Marsu će trajati dvije godine, a na televizijama će biti prikazivan i reality show tokom kojeg će gledaoci moći podržati kandidate koji im se svide.

Nakon konačnog odabira, „Marsovci“ će biti podijeljeni u grupe po četiri člana i pohađaće osmogodišnju edukaciju o životu i uslovima opstanka na Crvenoj planeti.

 

Ostatak pročitajte na nezavisne.com

Komentari (0)Add Comment

Napišite komentar
manje | veće

busy