POPULARNA ZNANOST

Najnovije vijesti iz znanosti

Na rubu znanosti
Greška
  • MMS Blog needs PHP's ICONV extension to function. Read more

Bloger otkrio guštera na Marsu?

Gušter na MarsuDok je proučava slike sa Marsa koje je načinio rover Kjuriositi, jedan lovac na vanzemaljce iz Japana otkrio je nešto krajnje neobično među stenama.

Više...

Mistična bića otimaju ljude na Havajima

HavajiNa Havajima su izgleda oživela božanska bića! Naime, postoji legenda prema kojoj su Havaji bili pod zaštitiom ovih bića, ali su pod uticajem mračnih sila oživela i počela da šetaju šumama i otimaju ljude....

 

Više...

Vrijeme možda ne postoji

VrijemeRekao sam: „Vaši satovi mjere vrijeme vrlo precizno“, na što su mi odgovorili: „ Naši satovi ne mjere vrijeme“. Pomislio sam, wow, to je vrlo skromno od njih. Ali, rekli su: „Ne, vrijeme je definisano da bude ono što mjere naši satovi“. Oni definišu standard vremena za planetu – vrijeme je definisano brojem otkucaja njihovih satova.

 

Više...

Pet otkrića s kojima znanstvenici ne znaju što da rade

KosmosZnanstvenici gotovo svakodnevno dolaze do otkrića koja mjenjaju način na koji živimo, no ponekad dolaze i do tako neobičnih ili neočekivanih otkrića, da doslovce ne znaju što bi s njima. Ovo je pet najzagonetnijih otkrića po izboru portala Gizmodo.

 

Više...

Ljudsko tijelo: Činjenice vrijedne divljenja

Ljudsko tijeloMnoga od najuzbudljivijih otkrića na svim naučnim poljima već odavno se dešavaju u ljudskom tijelu. Od DNK do atoma unutar nas, ljudsko tijelo je pravi dragulj.

 

Više...

Otkrivena metalna letva djelo vanzemaljaca

Metalna letvaRuski naučnici u Vladivostoku došli su u posjed metalne nazubljene letve za koju se vjeruje da je stara 300 miliona godina. Dužina letve je sedam centimetara, a izrađena je od aluminija i magnezija.

 

Više...

Meteorološka prognoza u šoljici kafe

KafaOvde nije reč o čuvenom umeću gledanja u soc od kafe, već pre o privremenom pretvaranju crnog napitka u rudimentarni barometar.

Više...

Nesi se sve ređe pojavljuje u jezeru Loh Nes

Nesi

Lokalni stanovnici sve su zabrinutiji pošto se čuveno čudovište iz škotskog jezera Loh Nes veoma retko viđa u zadnje vreme, a neki čak strahuju od najgoreg - da je Nesi uginula.

Više...

Možda niste čuli

MagaracUčenje, kažu psiholozi i ostali ljudi iz struke, nije puko pamćenje činjenica, već je reč o ozbiljnom misaonom procesu. Ipak, sam proces pamćenja, osim što je slojevit, veoma je važan. Kada se nešto dobro nauči kao činjenica, gotovo da se pamti za ceo život.

Više...