POPULARNA ZNANOST

Najnovije vijesti iz znanosti

Greška
  • MMS Blog needs PHP's ICONV extension to function. Read more
Meso sa roštilja

Metode pripreme mesa koje ugrožavaju zdravlje

Prevelik omjer crvenog mesa na jelovniku povećava rizik od određenih vrsta tumora. No, vrsta mesa nije jedino što može ugroziti zdravlje. Brze metode kuhanja koje štede vrijeme nad štednjakom ili roštiljem mogu vam oduzeti godine života.

 

Više...

Pivo

Pivo ima pozitivne učinke na srcu

Stručnjaci sa Sveučilišta u Harokopio napravili su senzaciju izjavom: Pivo poboljšava rad srca. Znanstvenici tvrde da je pinta ili 0,5 litre slada piva dovoljno piti za poboljšavanje stanja krvnih žila oko srca.

Više...

WiFi i salata

Pogledajte šta je bežični internet uradio običnoj salati!

Eksperiment kojeg je provelo pet djevojaka u školi za nauku Hjalerup u danskom Nort Jutlandu navelo je naučnike širom svijeta da se počnu zabrinuto “češkati po glavi”.

 

Više...

Losos

7 najnezdravijih namirnica koje izazivaju rak

Budimo iskreni - veliki je izazov uvijek se hraniti zdravo. Nekad smo primorani da, zbog obaveza i brzog načina života, konzumiramo poluprerađene proizvode ili brzu hranu.

Više...

Umivanje

Top deset grešaka koje činimo kod umivanja

Jasno vam je koliko je važno redovito čišćenje lica, ali postoji vjerojatnost da to radite krivo. Evo nekih najuobičajenijih pogrešaka prilikom njege lica.

 

Više...

Banane

Konzumiranjem banana protiv moždanog udara

Konzumiranjem više banana i izbacivanjem čipsa iz ishrane možete spriječiti  smrtonosne moždane udare, tvrde istraživači.

 

Više...

Kondomi

Stižu origami kondomi: Seks s njima bolji nego bez zaštite

Dok se u Hrvatskoj vodi žestoka rasprava trebaju li djeca u školi slušati o kondomu, poznati britanski popularno-znanstveni časopis New Scientist u posljednjem se broju bavi “novom erom” najpoznatijeg i najčešće korištenog sredstva protiv začeća i spolno prenosivih bolesti.

 

Više...

Bijeli luk

Beli luk kao lek

Verovatno je suvisno reci da je beli luk (Allium sativum) od davnina poznat kao vrlo mocan prirodni lek.

Više...

Redovno vježbanje

Vježbanje ipak produžuje život

Preporučuje se dnevno 20 minuta aerobnog vježbanja snažnog intenziteta, kao što je trčanje, vožnja bicikla, plivanje ili veslanje.

Više...