POPULARNA ZNANOST

Najnovije vijesti iz znanosti

Medicinske znanosti
Greška
  • MMS Blog needs PHP's ICONV extension to function. Read more

Metode pripreme mesa koje ugrožavaju zdravlje

Meso sa roštiljaPrevelik omjer crvenog mesa na jelovniku povećava rizik od određenih vrsta tumora. No, vrsta mesa nije jedino što može ugroziti zdravlje. Brze metode kuhanja koje štede vrijeme nad štednjakom ili roštiljem mogu vam oduzeti godine života.

 

Više...

Pivo ima pozitivne učinke na srcu

PivoStručnjaci sa Sveučilišta u Harokopio napravili su senzaciju izjavom: Pivo poboljšava rad srca. Znanstvenici tvrde da je pinta ili 0,5 litre slada piva dovoljno piti za poboljšavanje stanja krvnih žila oko srca.

Više...

Pogledajte šta je bežični internet uradio običnoj salati!

WiFi i salataEksperiment kojeg je provelo pet djevojaka u školi za nauku Hjalerup u danskom Nort Jutlandu navelo je naučnike širom svijeta da se počnu zabrinuto “češkati po glavi”.

 

Više...

7 najnezdravijih namirnica koje izazivaju rak

LososBudimo iskreni - veliki je izazov uvijek se hraniti zdravo. Nekad smo primorani da, zbog obaveza i brzog načina života, konzumiramo poluprerađene proizvode ili brzu hranu.

Više...

Top deset grešaka koje činimo kod umivanja

UmivanjeJasno vam je koliko je važno redovito čišćenje lica, ali postoji vjerojatnost da to radite krivo. Evo nekih najuobičajenijih pogrešaka prilikom njege lica.

 

Više...

Etarska ulja podmlađuju organizam

BiljkeZačinska etarska ulja smanjuju rizik od onkoloških bolesti i podmlađuju organizam, pokazalo najnovije istraživanje ruskih naučnika.

 

Više...

Konzumiranjem banana protiv moždanog udara

BananeKonzumiranjem više banana i izbacivanjem čipsa iz ishrane možete spriječiti  smrtonosne moždane udare, tvrde istraživači.

 

Više...

Žene bolje od muškaraca u 13 stvari

Dokazano je da su žene bolje od muškaraca! Rezultati mnogih istraživanja, koja su vršena u posljednjih nekoliko godina, pokazali su da je savremena žena bolja od jačeg pola u čak trinaest stvari.

 

Više...

U oceanskim brazdama krije se nova vrsta antibiotika

AntibitiociSkupina znanstvenika sa sveučilišta Aberdeen u potrazi je za neotkrivenim tvarima u oceanskim brazdama koje bi mogle otvorili put otkrivanju novih antibiotika , prenosi BBC.

 

Više...