POPULARNA ZNANOST

Najnovije vijesti iz znanosti

Greška
  • MMS Blog needs PHP's ICONV extension to function. Read more
Mapa Vinlanda

Mapa Vinlanda je lažna, Vikinzi nisu otkrili Ameriku prije Columba

Mapa Vinlanda godinama je slavljena kao dokaz vikinškog iskrcavanja u Americi te najstarija poznata mapa Novog svijeta. Škotski istraživač je, uz pomoć Googlea, dokazao da se radi o falsifikatu.

 

Više...

Titanik

Novi dokument otkrio još jednu tajnu Titanica!

Više od stotinu godina nakon potonuća Titanica objavljeni su podaci iz bilježnice inspektora koji je brod pregledavao prije isplovljavanja. Inspektor je u bilježnici napisao kako na brodu nije bilo dovoljno ni čamaca za spašavanje ni plutača..

Više...

Tesla i FBI

FBI krao tesline izume

Više od 60 godina nakon smrti Nikole Tesle, lik i delo jednog od najčuvenijih svetskih naučnika i dalje predstavlja nerešivu zagonetku.

Više...

Mihajlo Pupin

Mihajlo Pupin, srpski naučnik svetskog imena

Danas se navršava 154 godine od rođenja Mihajla Pupina, srpskog naučnika koji je svetsku slavu stekao pronalaskom "Pupinovih kalemova" koji su omogućili prenos električnih signala na velike daljine.

Više...

Eksperiment Filadelfija

Hitlerov komandant ubio Teslu?!

Oto Skorcini, Hitlerov komadant jedinica za posebne namene u svojoj autobiografiji tvrdi da je jastukom ugušio velikog genija u njegovoj hotelskoj sobi na Božić 1943. godine.

Više...

Nikola Tesla

Datumi rođenja i smrti novi misterij genijalnog Tesle

Drago Plečko u faksimilima koje čuva Aleksandar Milinković otkrio zbunjujući datum 15. lipnja. Upisao ga je sam Tesla...

Više...

Papa Benedikt XV

Francov puč i papin blagoslov

Na blagdan Uzvišenja svetoga križa, 14. rujna 1936. godine, primio je Pio XI. u svojoj ljetnoj rezidenciji Castel Gandolfu u audijenciju više od pet stotina španjolskih katolika kojima je uspjelo pobjeći u Italiju pred strahotama građanskoga rata u njihovoj domovini.

Više...

Hitler u Berlinu

Njemački narod zaslužuje nestati

Guy Lidell, bivši zamjenik direktora MI5-a u svoje je dnevnike uključio i izvještaj obavještajnih službi koji u detalje opisuje posljednje dane Adolfa Hitlera

Više...

Napoleon-Bonaparte

Italijanski naučnici tvrde da Napoleon nije otrovan arsenikom

Italijanski institut za nuklearnu fiziku pobio je danas kontroverznu tezu da je francuski imperator Napoleon Prvi umro od posledica trovanja arsenikom. Institut navodi da koncentracija tog otrova pronađena u kosi francuskog vladara nije neuobičajena za doba u kojem je on živeo.

Više...