POPULARNA ZNANOST

Najnovije vijesti iz znanosti

Društvene znanosti Odgojne znanosti i pedagogija Tablet – omiljena igračka djeteta 21. vijeka
Greška
  • MMS Blog needs PHP's ICONV extension to function. Read more

Tablet – omiljena igračka djeteta 21. vijeka

Djeca sa sveskama i slikovnicama u rukama po svemu sudeći postaju prošlost. Generacije najmlađih već i same usvajaju pokrete i komande za korišćenje elektronskih uređaja poput tableta i telefona sa ekranima osjetljivim na dodir – touch screen.

Tableti u posljednje vrijeme pobjeđuju i u trci u izboru za omiljenu igračju svakog djeteta, čak iako to u suštini nijesu. Njihovo korištenje za djecu je ulaz u drugi, virtualni svijet, imaju različite oblike namjene, a i većina roditelja ohrabruje njihovo korištenje, navodeći da se radi o nečemu od čega će djeca imati koristi u budućnosti.

Statistike koje je objavio portal koji istražuje teme digitalnog svijeta Uberflip pokazuju da je oko 58 odsto djece mlađe od dvanaest godina u čijim porodicama se koristi tablet imalo priliku i samo da ga koristi. Na iPad uređajima roditelja nalazi se u prosjeku osam aplikacija namijenjenih djeci, dok je od desetoro za devetoro, prema riječima njihovih roditelja, edukaciona uloga najvažnija komponenta korištenja savremenih tehnologija.

Istraživanja ipak pokazuju da oko 77 odsto korisnika tablet koristi za igranje igrica. Onih koji na svojim uređajima imaju aplikacije sa edukativnim sadržajima je oko 57 odsto. Oko 55 odsto korisnika koristi tablet uređaje da bi došlo do informacija o putovanjima. Preko 43 odsto korisnika putem svojih uređaja prati sadržaje TV stanica, gleda serije i filmove, dok je oko 41 odsto korisnika imalo priliku da koristi svoj uređaj u učestvovanju na nekom javnom događaju.

Ostatak pročitajte na pobjeda.me

Komentari (0)Add Comment

Napišite komentar
manje | veće

busy