POPULARNA ZNANOST

Najnovije vijesti iz znanosti

Društvene znanosti Odgojne znanosti i pedagogija
Greška
  • MMS Blog needs PHP's ICONV extension to function. Read more
U školi

Deca moraju da menjaju dosadašnji način učenja

Iako se u medijima konstantno provlači kako su škole i đaci u regionu najbolji, veoma loši rezultati na PISA testu, koji meri sposobnosti učenika da se uspešno uključi u moderan život, pokazali su drugačije.

Više...

Dijete učenje

Sva djeca su pametna

Kada je u pitanju dječja inteligencija, pedagozi i roditelji trebali bi uvijek promatrati dijete u cijelosti. Prema teoriji višestruke inteligencije koju je razvio psiholog Howard Gardner, djeca mogu biti inteligentna na različite načine.

Više...

Zakon

Fizičko kažnjavanje dece zabranjeno novim zakonom

Odredbe u prednacrtima zakona o pravima deteta i građanskog zakonika kojima se zabranjuje fizičko kažnjavanje dece podelile su stručnu javnost u Srbiji i otvorile pitanja koja se pre svega odnose na svrsishodnost takvog rešenja i na sankcije za kršenje budućeg propisa.

Više...

Nasilje nad djecom

Trećina Srbije batinama vaspitava decu

Više od 80 odsto mladih smatra da se deci može ukazati na štetno ponašanje i bez batina i smatraju da se batinama može povrediti telo i ličnost deteta.

Više...

Dijete i šah

Zašto deca trebaju da igraju šah ?

Osnovi pedagoškog optimizma (vere u mogućnost obrazovanja) jeste ideja da se mogu poboljšati performanse organizma (tela) i duha vaspitanika – intelekt, karakter, moral, emocije...

Više...

Tablet i dijete

Tablet – omiljena igračka djeteta 21. vijeka

Djeca sa sveskama i slikovnicama u rukama po svemu sudeći postaju prošlost. Generacije najmlađih već i same usvajaju pokrete i komande za korišćenje elektronskih uređaja poput tableta i telefona sa ekranima osjetljivim na dodir – touch screen.

Više...